Pàgines

dilluns, 20 de maig del 2013

La clonació

- Què és la clonació?

És el procés pel qual s'obtenen còpies idèntiques d'un organisme, cèl·lula o molècula de forma asexual.

("EL PAÍS" 15.05.13)
Un grup de científics nord-americans ha aconseguit per primera vegada cèl·lules mare embrionàries clonades amb el mateix ADN d'un adult, és el primer èxit en humans. No es tracta d'obtenir persones clonades, sinó arribar a la fase de blastòcit de l'embrió per extreure les cèl·lules mare. Aquestes cèl·lules podríen utilitzar-se sense risc de rebuig.
La tècnica utilitzada és la de transferència nuclear: es pren un òvul d'una donant, se li extreu el nucli i se li insereix una cèl·lula adulta del possible receptor. Després, l'òvul s'activa, i comença a dividir-se en els primers passos del desenvolupament embrionari. En arribar a la fase de blastocist  es destrueix i s'obtenen les cèl·lules mare.
Els experts creuen que és un pas, però que falta molt per crear humans idèntics, ja que la tècnica no és massa eficaç. De moment pot ser útil per a la medicina regenerativa.
L'assoliment és indubtable, però potser quedi enfosquit per la possibilitat del clonatge, molt menys pràctica però més cridanera.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada